Verrekijkers dankzij Eneco Luchterduinenfonds

01 juni 2015

Het Eneco Luchterduinenfonds maakt 2 verrekijkers mogelijk.
 

Tijdens een feestelijke avond in Conferentiecentrum De Leeuwenhorst werden op 28 mei  de winnaars bekend gemaakt van de eerste ronde van het Luchterduinenfonds. Het Fonds is opgericht om bewoners van de kustgemeenten in de omgeving van het windpark Luchterduinen in de gelegenheid te stellen actief bij te dragen aan verduurzaming of aan het versterken van de kustbeleving

 

Boswachter Walter Oosterom (PWN) droomt al langer van een vaste verrekijker aan de kust waarmee bezoekers kunnen genieten van de kust en natuur. Tot grote verrassing en blijdschap wordt dit mogelijk gemaakt door het fonds. 
 

De jury noemde in haar rapport het Nationaal Park Zuid-Kennemerland een prachtig duingebied van bijna 4000 hectare tussen Zandvoort en IJmuiden. 

De jury is van mening dat het plaatsen van verrekijkers de bezoekers een nieuwe manier biedt om de kust en de natuur te beleven. Met deze kijkers kunnen bezoekers op elke tijdstip van de dag en in elk seizoen weer andere en nieuwe dingen zien en ontdekken. Kijk je naar het westen dan zie je de boten varen of het windmolenpark liggen. Vanaf het noorden zie je in het najaar door de verrekijker de trekvogels aankomen. Naar het oosten ligt het duin voor je open en kan je door de kijker een ree of vos bekijken die ongestoord in de zon ligt. In het zuiden is de skyline van Zandvoort zichtbaar, omsloten door het duinlandschap.