Meer excursies

4
nov
Natuurwerkdag Middenduin 2023

Natuurwerkdag Middenduin 2023

Leef je uit in de natuur! Natuurliefhebbers die het leuk vinden om hun handen uit de mouwen te steken kunnen hun hart ophalen. Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert in samenwerking met Staatsbosbeheer een natuurwerkdag ‘Amerikaanse vogelkers’ op vrijdag 3 november en zaterdag 4 november in natuurgebied Middenduin; een van de vele locaties voor de landelijke Natuurwerkdag. Samen werken aan onderhoud van natuur en landschap. Een dag lekker buiten werken in de natuur met een groep enthousiaste mensen!

Wij gaan op deze werkdag Amerikaanse vogelkers zagen/uitsteken/uitrekken. We gebruiken steekschoppen en kleine beugelzagen. Deze struik woekert in het gebied. Een flinke klus waarbij extra handen erg welkom zijn. Wij doen dit hier al een aantal jaar, wij zijn dit seizoen al een paar werkdagen bezig om het bos vrij te maken van deze ‘bospest’.  Deze vogelkers vormt door zijn snelle groei een bedreiging voor de overige (duin)flora. We krijgen door het weghalen weer een mooi duingebied; goed voor de duinviooltjes en duinhagedissen.

Middenduin is een prachtig duingebied en kenmerkt zich door de afwisseling tussen natte duinvalleien en bebost en open duinterrein. Het gebied kenmerkt een rijke historie en is mede daarom een interessant wandelgebied. Het uitkijkpunt De Kamperberg werd in 1803 gebruikt door het leger van Napoleon. Daarnaast bevindt zich in het gebied een ijskelder, hierin slapen en overwinteren tegenwoordig vleermuizen. Natuurliefhebbers die het leuk vinden om in de natuur bezig te zijn en een bijdrage willen leveren aan natuurbehoud in Middenduin zijn van harte welkom! Ervaring is niet vereist.

Verzamelen voor deze werkdag is om 9.30 uur op de parkeerplaats van  restaurant Kraantje Lek, Duinlustweg 22, Overveen. De werkdag duurt tot 15.00 uur. Zorg zelf voor werkkleding, laarzen, lunch en neem je eigen koffie/thee mee.  Wij zorgen voor gereedschap, werkhandschoenen, begeleiding, extra koffie/thee én lekkere vlaai bij de koffie! We maken er een mooie dag van! Aanmelden en informatie graag via marcmargriet@hetnet.nl.  

 

Zaterdag 4 november
9:30 - 15:00
Adres: Duinlustweg 22, Overveen
Verzamelpunt: Parkeerplaats Kraantje Lek
Georganiseerd door: IVN
Volwassenen: Gratis
Kinderen: Gratis
Zie beschrijving