Meer excursies

19
okt
Exclusieve ruitersafari door wisentgebied in Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Exclusieve ruitersafari door wisentgebied in Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Een unieke ervaring: een exclusieve ruitersafari door wisentgebied in Nationaal Park Zuid-Kennemerland

 

PWN biedt in samenwerking met manege De Baarshoeve uit Zandvoort ervaren paardrijders de gelegenheid om een exclusieve excursie te paard te beleven onder begeleiding van een boswachter (eveneens te paard). Tijdens deze excursie is het mogelijk om de wisenten in het Kraansvlak te spotten. De PWN-boswachter vertelt gedurende de rit alles over het gebied waar de wisenten leven en de daarin voorkomende specifieke flora en fauna.

 

Uniek is dat deze excursie plaatsvindt in een grotendeels voor het publiek afgesloten gebied, tijdens de excursie gaan we van de paden af en deels door rul zand. Behalve wisenten lopen er in dit bijzondere natuurgebied ook Schotse hooglanders, Konikpaarden en andere grazers rond. In een staprit te paard zijn deze grote grazers nog beter te zien.

 

De excursie is onder begeleiding van een ervaren PWN boswachter. Een instructeur van manege De Baarshoeve neemt eveneens deel aan de ruitersafari als begeleider van de ruitergroep om het gedrag van de paarden in de gaten te houden.

 

Er worden wel voorwaarden gesteld om aan deze ruitersafari mee te kunnen doen. Alleen ervaren ruiters en paarden, die geregeld buitenritten maken, kunnen aan de ruitersafari deelnemen. Mocht blijken dat de ruiter te weinig ervaring heeft, heeft de organisatie het recht de ruiter uit te sluiten van deelname aan deze ruitersafari.

 

Informatie:

Aanmelden:

Boekingen kunt u maken met gehuurd paard of met uw eigen paard via: www.pwn.nl/consument/natuur/denatuurin/Paginas/default.aspx

 

Kleding:

Ruiterkleding, rijlaarzen en een helm zijn verplicht.

De helmen kunnen eventueel geleend worden bij manege De Baarshoeve.

 

Verzamelplek:

Bij manege De Baarshoeve (www.debaarshoeve.nl/contact/).

Komt u met uw eigen paard, dan is er bij de manege voldoende parkeergelegenheid aanwezig voor de paardentrailer.

 

Tijdsduur:

Rit van maximaal 2,5 uur vanaf verzamelplek, dit is inclusief een ½ uur voorbereiding.

 

Vragen:

Voor vragen over de boeking kunt u terecht op onze boekingsite www.pwn.nl/consument/natuur/denatuurin/Paginas/default.aspx.

Voor overige vragen kunt u contact opnemen met manege De Baarshoeve.

Woensdag 19 oktober
van 09:09 tot 12:09 uur
Verzamelpunt: Bij manege De Baarshoeve (www.debaarshoeve.nl/contact/)
Iedereen die aan de voorwaarden voldoet
Georganiseerd door: PWN in samenwerking met Manege De Baarshoeve
Volwassenen:  99,- p.p. met gehuurd paard van manege De Baarshoeve
Aanmelden: Kaarten kunt u bestellen via de PWN website: https://www.pwn.nl/consument/natuur/denatuurin/Paginas/default.aspx De betaling vindt vooraf plaats via Ideal. Vanwege de bijzondere aard van de excursie is het aantal deelnemers beperkt: minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers. Bent u op de dag van de ruitersafari verhinderd, dan kunt u iemand in uw plaats laten meedoen. Deze persoon dient wel aan de hierboven beschreven voorwaarden te voldoen. Restitutie van het bedrag is niet mogelijk. Bij minder dan 5 deelnemers, kan de excursie niet doorgaan. PWN neemt dan contact met u op voor alternatieve datums.