Meer excursies

23
feb
RUIG expeditie: De Ruige Roedel

RUIG expeditie: De Ruige Roedel

Met de expeditie De Ruige Roedel nemen we de kinderen op een verrassende en speelse manier mee in het leven van de wolf. De ruige roedel is niet zo maar een speurtocht, een verkleedpartij of een praatje van een natuurexpert. Nee, we nemen de kinderen mee op een levensechte en interactieve expeditie om het leven in een wolvenroedel te ervaren.

Hoe gaan we dat dan doen?

Tijdens de expeditie kruipen wij met de kinderen in de huid van een wolvenroedel. Aan de hand van spannende en avontuurlijke situaties leren we de wolf en het leven in een wolvenroedel kennen. We gaan als roedel door het park en komen onderweg allerlei uitdagingen tegen. De kinderen bedenken een naam voor de roedel en we spreken af hoe we als roedel ‘huilen" om te communiceren.

We laten de kinderen vooral zelf nadenken en oplossingen bedenken. ‘Hoe vinden we eten voor de hele roedel, waar slapen we en hoe weten andere roedels dat dit ons gebied is? We komen een andere wolvenroedel tegen, wat nu? We leren samenwerken als een roedel, want hoe komen we de rivier over als er eentje niet kan zwemmen? Zijn er andere dieren met wie we samen kunnen werken? Hé, het leven van wolven lijkt eigenlijk best veel op ons eigen leven. Misschien kunnen we wel wat leren van de wolf? Wat een bijzonder dier, zeg!

Zaterdag 23 februari
van 10:00 tot 11:30 uur
Adres: Zeeweg 12, 2051 EC Overveen
Verzamelpunt: Informatiepaneel ingang Koevlak
Kinderen van 5 t/m 9 jaar.
Aantal plekken beschikbaar: geen
Georganiseerd door: RUIG in samenwerking met NPZK
Kinderen:  10,00