Meer excursies

12
sep
Fietsexcursie ‘Duinen vertellen oorlogsverhalen’ (zuidelijke route)

Fietsexcursie ‘Duinen vertellen oorlogsverhalen’ (zuidelijke route)

Fietsexcursie ‘Duinen vertellen oorlogsverhalen’ (zuidelijke route)

In Nationaal Park Zuid-Kennemerland zijn veel sporen te vinden die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. In het park zijn op diverse plekken de restanten te zien van de Atlantikwall, de ruim 5000 kilometer lange verdedigingslinie die de Duitse bezetter langs de Europese kust bouwde om een geallieerde invasie tegen te gaan. Nationaal Park Zuid-Kennemerland herbergt nog vele bunkers, tankmuren, wegversperringen en andere obstakels die deel uitmaakten van deze nooit volledig voltooide verdedigingslinie.

In de fietsexcursie ‘Duinen vertellen oorlogsverhalen’, neemt een van onze boswachters je mee naar de plaatsen waar de sporen uit de Tweede Wereldoorlog zijn terug te vinden.  Met behulp van oude foto’s en kaarten word je meegenomen in het verhaal over de fussilades in het duin, miltaire oefenplekken en andere zichtbare herinneringen uit dit stukje bewogen geschiedenis. Ook bezoeken we een van de laatst overgebleven ‘Walzkorpersperren’ van Hitlers Atlantikwall.

Voor deze excursie heb je een goede fiets met versnellingen nodig. Het bezoekerscentrum verhuurt ook fietsen, deze kun je vooraf reserveren. Denk ook aan goede wandelschoenen, op diverse plekken stallen we de fiets en gaan we te voet van de paden af.

We verzamelen 10 minuten voor aanvang bij de parkeerplaats Burgemeester van Gelukpark (Bokkedoorns). Eindpunt van de excursie is Bezoekerscentrum De Kennemerduinen.

Zaterdag 12 september
van 13:00 tot 16:00 uur
Adres: Zeeweg 53, 2051 EB Overveen
Verzamelpunt: Wethouder van Gelukpark, parkeerterrein Restaurant de Bokkedoorns, Zeeweg 53, 2051 EB Overveen
12+
Aantal plekken beschikbaar: geen
Georganiseerd door: PWN
Volwassenen: € 15,00