Meer excursies

27
jun
Beklim de watertoren i.v.m. 100 jaar Zeeweg! 14.00 uur

Beklim de watertoren i.v.m. 100 jaar Zeeweg! 14.00 uur

Beklim de watertoren!

Ben jij ook zo benieuwd naar het uitzicht vanaf de prachtige watertoren in Overveen? Je hebt nu de unieke kans om deze toren te beklimmen en dit uitzicht te beleven! Vanaf het dak heb je een 360° zicht op Nationaal Park Zuid-Kennemerland. De gids van PWN neemt je mee de toren in en op en zal je vertellen over de geschiedenis en het fantastische uitzicht. Je kan ook aansluitend (beneden in de watertoren) de tentoonstelling WOII bezoeken. 

Tussen 1897-1898 werd de watertoren in Overveen gebouwd naar ontwerp van architect Jan Schotel. Hij is eigendom van PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland en benoemd tot Rijksmonument. 

Belangrijk: 

Zorg dat je goede schoenen aan hebt. 

Absoluut geen hoogtevrees! 

Tip: Neem een verrekijker mee. Wie weet spot je je eigen huis! 

Vanwege de veiligheid van onze bezoekers houden wij een maximum van 8 personen per groep aan. Wij vragen je om de 1.5 meter afstand regel te waarborgen. 

Hoe bereik ik de watertoren? 

Parkeren op parkeerplaats Koevlak bij Bezoekerscentrum De Kennemerduinen. Vanaf parkeerplaats Koevlak loop je terug naar de Zeeweg. Je steekt bij de voetgangersoversteekplaats de weg over. Aan de andere kant van de weg door het witte hek en loop naar het hek aan de linkerzijde, naar de op het kaartje aangegeven verzamelplaats. Hier staat een gids klaar om je op te vangen.  

Maak een kopie van het kaartje zodat je tegen die tijd zeker weet waar je moet zijn. 

 

Zondag 27 juni
van 14:00 tot 14:45 uur
Adres: Oude pompstation Overveen aan Zeeweg 17, 2051 EC Overveen
Verzamelpunt: terras oude Zandwaaier Overveen
8+
Aantal plekken beschikbaar: geen
Georganiseerd door: PWN
Volwassenen: 8,50
Kinderen: 4,00