Meer excursies

20
okt
Meerdaagse Wandeling: Verborgen Natuurschatten van Zuid-Kennemerland Dag 3

Meerdaagse Wandeling: Verborgen Natuurschatten van Zuid-Kennemerland  Dag 3

De derde en laatste dag van de wandeling langs de verborgen natuurschatten van Nationaal Park Zuid-Kennemerland met een dinerarrangement bij ’t Wapen van Kennemerland.

Laat je tijdens een driedaagse wandeltocht onderdompelen in het bijzondere landschap en ervaar deze met al jouw zintuigen. De wandelafstand is 15 – 20 km per dag en je loopt de route volgens een routebeschrijving met informatie over het Nationaal Park, de omgeving en haar geschiedenis. De wandeltocht heeft twee overnachtingen, waarbij je verblijft bij de gastheren van het Nationaal Park en waar je heerlijk culinair kunt genieten. Dag 3 gaat van Camping de Lakens door het Nationaal Park en eindigt met een heerlijk diner bij ’t Wapen van Kennemerland van waaruit je jouw reis makkelijk met het openbaar vervoer kunt vervolgen.

‘t Wapen van Kennemerland staat al jarenlang beter bekend onder de bijnaam ‘de Stinkende Emmer’. We vertellen u graag meer over onze geschiedenis:

HET VERHAAL VAN DE VISSERSVROUWEN

Eeuwenlang leidden de bewoners van Zandvoort een karig bestaan. Het leven bestond voornamelijk uit vissen en het verhandelen van de opbrengst. De mannen brachten de vangst aan land en de vrouwen vervoerden de vis via een lang, mul, zanderig pad naar Haarlem. De vermoeide vissersvrouwen namen halverwege de tocht een welverdiende rustpauze bij de 'Kousenpaal'. Bij De Blinkert en de oude herberg Kraantje Lek werd ook gerust. In Haarlem stalden de vrouwen hun waar uit langs de huizen of op de vismarkt. In 1881 kwamen nog elke dag 300 van deze 'vislopers' naar de stad. Op de terugweg deden de vissersvrouwen een neut bij ‘t Wapen van Kennemerland. Vanwege de visemmers die buiten stonden te wachten kreeg deze kroeg de bijnaam 'De Stinkende Emmer'.

Dinerarrangement ‘langs de verborgen schatten’ bestaat uit:

  • Verrassingsmenu met een voor- en hoofdgerecht
  • Dieetwensen kunnen voorafgaand worden doorgegeven.
  • 2 dranken naar keuze (Hollandse bar)
  • Bonbon + koffie/ thee naar keuze

Het arrangement kost € 42,50 p. P. Er is een beperkt aantal arrangementen beschikbaar dus wacht niet te lang met reserveren!


Reserveren kan online. Geef daarbij aan dat het om de Meerdaagse Wandeling door het Nationaal Park gaat.
Telefoon: 023 524 05 32
E-mail: contact@wapenvankennemerland.nl

Woensdag 20 oktober
Verzamelpunt: Camping de Lakens - Zeeweg 60, 2051 EC Overveen
Wandelaars, actieve rustzoekers. Niet geschikt voor kinderen.
Georganiseerd door: IVN Zuid-Kennemerland in samenwerking met gastheren
Volwassenen: 42,50
https://www.wapenvankennemerland.nl/?ft-ticket=2ae7628c&ft-friend=BB8274481F352F1345075A22119912E4