Werkzaamheden parkeerplaats Duin en Kruidberg

11 januari 2022

De parkeerplaats bij Duin en Kruidberg krijgt nieuwe verharding. De parkeerplaats is hierbij afgesloten voor iedereen. De werkzaamheden starten maandag 17 januari en duren ongeveer een maand.

Verharding

Op maandag 17 januari starten de werkzaamheden aan de parkeerplaats in Duin en Kruidberg. Deze wordt voorzien van nieuwe verharding. Op de rijweg komen klinkers en de parkeerplaatsen zelf worden voorzien van grasbeton tegels met een afwateringssysteem. De vele kuilen en modder van het parkeerterrein zijn straks verleden tijd. Voor iedereen, ook wandelaars, is de parkeerplaats afgesloten om te zorgen dat de aannemer snel kan werken. De werkzaamheden duren ongeveer een maand, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Tips voor een rondje duin wandelen

Wil je graag wandelen of hardlopen in Nationaal Park Zuid-Kennemerland? Parkeer dan bij ingang Midden-Herenduin. Deze ligt even verderop aan de Duin en Kruidbergerweg, tegenover Lijn 5. Je hebt keuze uit de gele route van 2,5 km of de rode route van 3,5 km met vele mooie bospaadjes om te verkennen. Of neem ingang Heerenduinen voor de groene route van 4,5 km.

Wil je toch een groter rondje wandelen? Parkeer dan je auto bij station Santpoort-Noord en loop vanaf daar naar de ingang Duin en Kruidberg. De blauwe (10km) en zwarte (8km) route blijven bruikbaar tijdens de werkzaamheden aan de parkeerplaats. De zwarte route kan ook gelopen worden vanaf ingang Midden-Herenduin.