Meer excursies

17
aug
Beklim de watertoren! 13.30 uur

Beklim de watertoren! 13.30 uur

Let op: deze excursie is aan de overzijde  van parkeerterrein Koevlak! (Zeeweg 12 Overveen). Na de oversteek ingang PWN-terrein nemen via het groene hek. Let op de vlaggen en bewijzering. Zie hieronder tevens een kaartje voor juiste wandelroute vanaf parkeerterrein Koevlak.

Beklim de watertoren!

Ben jij ook zo benieuwd naar het uitzicht vanaf de prachtige watertoren in Overveen? We bieden je een unieke kans om deze toren te beklimmen en dit uitzicht te beleven! Vanaf het dak heb je een 360° zicht op Nationaal Park Zuid-Kennemerland. De gids van PWN neemt je mee de toren in en op en zal je vertellen over de geschiedenis en het fantastische uitzicht. Daarnaast kun je beneden in de watertoren de WO II tentoonstelling 'Duinen vertellen oorlogsverhalen' bezoeken. Reserveer je plaats voor deze activiteit, er geldt een maximum van 15 bezoekers per keer. 

Tussen 1897-1898 werd de watertoren in Overveen gebouwd naar ontwerp van architect Jan Schotel. De watertoren is eigendom van PWN Drinkwaterbedrijf Noord-Holland en benoemd tot Rijksmonument.

Belangrijk:

Zorg dat je goede schoenen aan hebt.

Geen hoogtevrees!

Tip: Neem een verrekijker mee. Wie weet spot je je eigen huis!

Vanwege de veiligheid van onze bezoekers houden wij een maximum van 15 personen per groep aan.

Hoe bereik ik de watertoren?

Houd op je GPS Zeeweg 17 aan. Maak een kopie van het kaartje zodat je tegen die tijd zeker weet waar je moet zijn.

NB: toiletgelegenheid in Bezoekerscentrum De Kennemerduinen

 

Woensdag 17 augustus
van 13:30 tot 14:30 uur
Adres: PWN-terrein Overveen, ingang groene hek naast Zeeweg 17, 2051 EC Overveen
Verzamelpunt: Op het PWN-terrein te Overveen. Houd op je GPS Zeeweg 12 Overveen aan (bezoekerscentrum.) Aan de overkant ga je door het groene hek. Maak een kopie van het kaartje zodat je tegen die tijd zeker weet waar je moet zijn.
8+
Aantal plekken beschikbaar: geen
Georganiseerd door: PWN
Volwassenen:  8,50
Kinderen:  4,00