Meer excursies

9
sep
Open Monumenten; Beklim de watertoren! 14.00 uur

Open Monumenten; Beklim de watertoren! 14.00 uur

Beklim de watertoren!

Ben jij ook zo benieuwd naar het uitzicht vanaf de prachtige watertoren in Overveen? Vanwege de Open Monumentendagen bieden we je nu een unieke kans om deze toren te beklimmen en dit uitzicht te beleven! Vanaf het dak heb je een 360° zicht op Nationaal Park Zuid-Kennemerland. De gids van PWN neemt je mee de toren in en op en zal je vertellen over de geschiedenis en het fantastische uitzicht. Daarnaast kun je beneden in de watertoren de tentooonstelling '125 jaar watertoren' bezoeken. Reserveer je plaats voor deze activiteit, er geldt een maximum van 12 bezoekers per keer. 

Tussen 1897-1898 werd de watertoren in Overveen gebouwd naar ontwerp van architect Jan Schotel. Hij is eigendom van PWN Drinkwaterbedrijf Noord-Holland en benoemd tot Rijksmonument.

Belangrijk:
- Zorg dat je goede schoenen aan hebt.
- Geen hoogtevrees!

Tip: Neem een verrekijker mee. Wie weet spot je je eigen huis!

Hoe bereik ik de watertoren?

Houd op je GPS Zeeweg 17 aan. Rijd vervolgens door het witte hek tot de op het kaartje aangegeven parkeerplaats. Verzamelen is op het terras van de oude Zandwaaier. Maak een kopie van het kaartje zodat je tegen die tijd zeker weet waar je moet zijn.

NB: toiletgelegenheid in Bezoekerscentrum De Kennemerduinen

 

Reserveer

Zaterdag 9 september
van 14:00 tot 14:30 uur
Adres: Oude pomstation Overveen aan Zeeweg 17, 2051 EC Overveen
Verzamelpunt: terras oude Zandwaaier Overveen
8+
Aantal plekken beschikbaar: 9
Georganiseerd door: PWN
Volwassenen: Gratis
Kinderen: Gratis