Meer excursies

28
okt
GEANNULEERD De kracht van stuivende duinen in Zuid-Kennemerland

GEANNULEERD De kracht van stuivende duinen in Zuid-Kennemerland

De kracht van stuivende duinen in Zuid-Kennemerland

Deze stevige duinwandeling gaat langs natte en droge duinvalleien en de sleuven die in 2013 zijn gegraven in de zeereep: De Noordwest Natuurkern. De gids neemt je mee door het spectaculaire duinlandschap en laat zien wat er is veranderd nadat de duinen hier weer gingen stuiven.

Duinen ontstaan door het natuurlijke samenspel van stuivend zand, zee en wind. Een gezond duin is altijd in beweging: er stuift zand weg en er komt nieuw zand bij. De laatste decennia groeit het duingebied steeds meer dicht en neemt de biodiversiteit af. Door herstelmaatregelen zoals het weghalen van begroeiing op bepaalde plekken, helpen natuurbeheerders het natuurlijke proces van stuiven. Planten en dieren die kenmerkend zijn voor een open duinlandschap, krijgen daardoor weer nieuwe kansen. Zo ontstaat er een robuust en veerkrachtig ecosysteem in de duinen. Stuivende duinen zijn ook een natuurlijke buffer tegen de stijgende zeespiegel.

Voor deze wandeling heb je goede wandelschoenen nodig. We raden je aan een verrekijker en eventueel een loepje mee te nemen. 

Deze excursie is niet bedoeld voor groepen. Neem hiervoor contact op met Bezoekerscentrum de Kennemerduinen.

Reserveer

Zaterdag 28 oktober
van 13:00 tot 15:00 uur
Adres: Parnassiaweg, eind van de Zeeweg rechts, Bloemendaal aan Zee
Verzamelpunt: parkeerterrein Parnassia, infopaneel bij ingang naar de duinen.
10 jaar en ouder
Georganiseerd door: PWN
Volwassenen:  8,50
Kinderen:  4,00