Persbericht: Kunstzinnige Open Monumentendagen op Buitenplaats Elswout

05 september 2023

Op 9 en 10 september opent Buitenplaats Elswout de deuren van haar normaal gesloten modelboerderij tijdens de jaarlijkse Open Monumentendagen. Het is een unieke kans om deze karakteristieke boerderij te ontdekken.

In het weekend van 9 en 10 september opent Elswout de deuren van haar normaal gesloten modelboerderij tijdens de jaarlijkse Open Monumentendagen. Het is een unieke kans om deze karakteristieke boerderij uit 1884 te ontdekken. De boerderij is inmiddels met veel zorg gerestaureerd. Op zondag 10 september geeft de boswachter een gratis rondleiding en vertelt deze over de unieke geschiedenis van het monumentale gebouw. Tickets (gratis) via www.staatsbosbeheer.nl.

Speciaal voor deze open Monumentendagen is er een expositie samengesteld. Beeldend kunstenaars Henny Stevers, Hesje Andersson en Angelique Janssen maken van de grootse historische binnenruimte een hedendaagse gallery ONS WOUT is een verzameling van schilderijen, knipkunst en keramiek geïnspireerd op Elswout vroeger en nu. Alle kunstwerken zijn te koop.

En er is meer: Bij de boerderij staat De Koffiekar met lekkere koffie en kan je je eigen artistieke Elswout maken tijdens een van de schilderworkshops. De workshops worden gegeven door verschillende kunstenaars en duren ongeveer 2,5 uur. Deze zijn vooraf te reserveren via www.hesjeandersson.com

Foto: Marleen Annema