Schoolreisjes en buitendagen

Voor de leukste schoolreisjes en buitendagen ga je natuurlijk naar het strand bij Bloemendaal aan Zee, de duinen, natuurspeelterrein ‘t Wed of Landgoed Elswout! Het bezoekerscentrum is het ideale startpunt. Wij stellen graag een programma op maat samen.

Download de brochure

Schoolprogramma's met gids

Voor elke leeftijdsgroep in het basisonderwijs zijn er schoolprogramma’s die aansluiten bij huidige lesmethodes en kerndoelen. De programma’s zijn te combineren tot een doorgaande leerlijn van groep 1 t/m groep 8. Een excursie kost €50,- per klas.

Reserveren gaat eenvoudig via www.nmewijzer.nl 

Of neem contact op met Bezoekerscentrum De Kennemerduinen.

Het Duindierenspel en het Grote Boswachter Bordspel

Speel met de hele klas het dynamische Duindierenspel bij natuurspeelterrein het Wed. Welk team weet de meeste kaartjes te bemachtigen? Pas op dat je niet wordt geprikt door de Egel en probeer de vlag van de tegenpartij te veroveren! Het Duindierenspel is een tikspel met allemaal dieren die in het Nationaal Park leven. Ze staan in een bepaalde rangorde. Daarmee probeer je zoveel mogelijk dieren van de tegenpartij te tikken. Er zijn twee versies: het Duindierenspel voor 8 tot en met 12 jaar en het Duindierenspel junior voor 5 tot en met 8 jaar. Dit spel is geschikt voor groepen tot 30 kinderen.

Het Grote Boswachter Bordspel is een bordspel van zeven bij tien meter dat buiten gespeeld kan worden. Kruip in de huid van de boswachter in de Kennemerduinen en probeer alle opdrachten zo goed mogelijk te vervullen. Wie is er als eerste bij de finish? Dit spel is geschikt voor kleinere groepen tot 15 personen.

Het Duindierenspel kost €59,- per dagdeel. Het Grote Boswachter bordspel kost €29,- per dagdeel.