Leren in de natuur

Excursies en spellen

Schoolreisjes en buitendagen

Nationaal Park Zuid-Kennemerland is een ideale bestemming voor een leerzame en uitdagende schoolexcursie of buitendag. Ga samen met jouw klas op stap met een natuurgids en ontdek alles over de dieren, planten en bomen in de duinen. Zoek je een actief spel? Speel met twee teams tegen elkaar het Duindierenspel of het grote Boswachter bordspel.

Schoolprogramma's met gids

Voor elke leeftijdsgroep in het basisonderwijs bieden we schoolprogramma’s die aansluiten bij huidige lesmethodes en kerndoelen. De programma’s zijn te combineren tot een doorgaande leerlijn van groep 1 t/m groep 8. Een excursie kost €50,- per klas.

Kijk voor alle schoolexcursies op www.nmewijzer.nl

Het Duindierenspel en het Grote Boswachter Bordspel

Speel met de hele klas het dynamische Duindierenspel bij natuurspeelterrein het Wed. Welk team weet de meeste kaartjes te bemachtigen? Pas op dat je niet wordt geprikt door de Egel en probeer de vlag van de tegenpartij te veroveren! Het Duindierenspel is een tikspel met allemaal dieren die in het Nationaal Park leven. Ze staan in een bepaalde rangorde. Daarmee probeer je zoveel mogelijk dieren van de tegenpartij te tikken. Er zijn twee versies: het Duindierenspel voor 8 tot en met 12 jaar en het Duindierenspel junior voor 5 tot en met 8 jaar. Dit spel is geschikt voor groepen tot 30 kinderen.

Het Grote Boswachter Bordspel is een bordspel van zeven bij tien meter dat buiten gespeeld kan worden. Kruip in de huid van de boswachter in de Kennemerduinen en probeer alle opdrachten zo goed mogelijk te vervullen. Wie is er als eerste bij de finish? Dit spel is geschikt voor kleinere groepen tot 15 personen.

Het Duindierenspel kost €59,- per dagdeel. Het Grote Boswachter bordspel kost €29,- per dagdeel.