Schoolprogramma's middenbouw

Praktische informatie en inschrijven

Wij bieden diverse schoolprogramma's onder leiding van een gids aan. Een excursie met gids kost 50,- per klas Bij iedere excursie hoort een voorbereidende les en verwerking na afloop. Deze vindt u in de handleidingen.

Reserveer een schoolprogramma op deze webpagina.

Kijk hier voor uitleg over het reserveringssysteem van de NME wijzer, een website met al het natuureducatie aanbod in onze regio.

 

  • Er leven heel veel dieren in de duinen! (groep 3, 4 en 5)

'Dieren in de duinen' is een actieve excursie onder leiding van een gids waarin leerlingen de dieren en hun leven in het duinlandschap leren kennen.

Handleiding 'Dieren in de duinen' voor leerkrachten

 

  • Ontdek 'Het land van wind en water' (groep 5 en 6)

Dit programma bevat een strandexcursie onder leiding van een gids, boordevol zoek- en belevingsopdrachten. Eb en vloed, zoet en zout komen zo aan bod. Maar ook gaan de leerlingen op zoek naar natuurlijke en onnatuurlijke materialen.

Handleiding 'Land van wind en water' voor leerkrachten

  • Ga je mee op pad met de boswachter? (groep 5,7 en 8)

Wanneer je met de boswachter van PWN naar buiten gaat is er altijd iets te zien en beleven. Omdat ieder seizoen anders is zal iedere wandeling weer anders zijn. In overleg is het mogelijk om specifieke thema’s zoals cultuurhistorie, planten, zoogdieren en grazers te behandelen. Neem hiervoor contact op met het bezoekerscentrum.

Handleiding 'Op pad met de boswachter' voor leerkrachten

  • Op de fiets met de boswachter (groep 6,7 en 8)

Elk seizoen is anders en samen met de PWN- boswachter is er altijd iets nieuws te ontdekken. De leerlingen gaan samen naar de duinen rondom het Wed. Tijdens de interactieve excursie komen ze meer te weten over planten dieren, seizoenen en duinlandschappen. En natuurlijk geeft de boswachter af en toe een inkijkje in zijn dagelijks werk. In overleg is het mogelijk om een specifiek thema te behandelen. Neem hiervoor contact op met het bezoekerscentrum.

Handleiding 'Fietsen met de boswachter' voor leerkrachten.

 

Voor particulieren

Deze excursies zjn ontwikkeld voor schoolklassen. Heeft u als particulier interesse in een excursie, een speurtocht of andere mogelijkheden voor kinderfeestjes, kijk danop deze pagina of neem contact op met Bezoekerscentrum de Kennemerduinen.