25 Jaar

Nationaal Park Zuid-Kennemerland!

Dit jaar viert Nationaal Park Zuid-Kennemerland haar zilveren 25-jarig jubileum. Nationaal Park Zuid-Kennemerland is in 1995 ontstaan uit een samenwerkingsverband van de terreinbeheerders Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, PWN, particuliere eigenaren, IVN Natuureducatie, de omliggende gemeenten Zandvoort, Haarlem, Bloemendaal en Velsen en de provincie Noord-Holland. Hierdoor kan het park als één gebied beheerd worden.

Er is de afgelopen 25 jaar veel veranderd in het Nationaal Park.

Wist je dat...

  1. Het Kennemermeer op natuurlijke wijze is ontstaan?
  2. Er een stuk nieuwe zeereep is aangelegd?
  3. Fietspad ‘De Doorbraak’ is doorgetrokken?
  4. Het bezoekerscentrum is verhuisd naar de huidige locatie aan de Zeeweg?
  5. De zanderij bij Middenduin is veranderd van bollengebied naar duinvallei?

Jubileumboekje

Ter ere van ons 25 jarig bestaan hebben we een jubileumboekje ontwikkeld vol prachtige foto's, interessante informatie over de afgelopen 25 jaar Nationaal Park en leuke weetjes. Het jubileumboekje is op verschillende punten gratis verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. Vraag er naar bij een van onze gastheren of bij het bezoekerscentrum. Download hier het digitale jubileumboekje.

Festiviteiten

Vanwege het coronavirus zijn we wat terughoudend geweest met onze feestelijkheden. Nu de regels steeds meer versoepelen pakken wij dit weer op. In oktober tijdens de herfstvakantie (10 t/m 18 okrober) gaan we met de Beleefweek uitgebreid vieren dat we ons zilveren jubileum hebben behaald. Meer informatie over de Beleefweek volgt op een later moment.

Boswachtervlogs

Ter ere van het 25 jarig jubileum nemen we het hele jaar door verschillende vlogs op met de boswachters van het Nationaal Park. Bekijk bijvoorbeeld het vlog over de grote grazers in het Nationaal Park of laat je meenemen met boswachter Rien de Vries over de buitenplaats Elswout.


Esther Rommel, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland voor Natuur en Landschap, feliciteert Nationaal Park Zuid-Kennemerland met haar jubileum.